Delicios si rapid: sos tzatziki in 5 minute

Sos tzatziki intens si cremos. Le multumim grecilor ori de cate ori ne bucuram de el. Il gasim in comert, la tub sau borcan, in variante usor diferite, dar si in meniurile foarte multor restaurante, cu sau fara specific grecesc. Cu mult mai placut este atunci cand pregatesti sos tzatziki acasa la tine!

Inainte de a afla cum poti pregati, in doar 5 minute, un sos tzatziki autentic, trebuie sa stii ca are o textura cremoasa si un gust racoritor, putand fi folosit ca sos pentru: preparate din pui, preparate din porc, cartofi copti sau prajiti, salate cu carne de pui, saorma, gyros (un fel de saorma, dar mai fresh, realizata in stil grecesc) sau pur si simplu alaturi de niste lipii/turte de casa.

Cum faci sos tzatziki la tine acasa

Ingrediente sos tzatziki: 250 grame iaurt grecesc, 3 catei de usturoi, 1 castravete proaspat, 1 lingura ulei de masline.

Optional, pentru amatori, se poate adauga si putin marar, iar cine mananca mai “usturoiat” trebuie sa mai adauge 1-2 catei de usturoi.

Ce ai de facut? Este simplu: toci castravetele marunt, il storci de zeama si il amesteci incet cu iaurtul. Adaugi peste acest amestec usturoiul pisat si lingura de ulei. Amesteci totul incet si este gata.

S-ar putea ca reteta de sos tzatziki sa iti ia chiar mai putin de 5 minute!