Inainte de a afla cum poti pregati, in doar 5 minute, un sos tzatziki autentic, trebuie sa stii ca are o textura cremoasa si un gust racoritor, putand fi folosit ca sos pentru: preparate din pui, preparate din porc, cartofi copti sau prajiti, salate cu carne de pui, saorma, gyros (un fel de saorma, dar mai fresh, realizata in stil grecesc) sau pur si simplu alaturi de niste lipii/turte de casa.
Cum faci sos tzatziki la tine acasa
Ingrediente sos tzatziki: 250 grame iaurt grecesc, 3 catei de usturoi, 1 castravete proaspat, 1 lingura ulei de masline.
Optional, pentru amatori, se poate adauga si putin marar, iar cine mananca mai “usturoiat” trebuie sa mai adauge 1-2 catei de usturoi.
Ce ai de facut? Este simplu: toci castravetele marunt, il storci de zeama si il amesteci incet cu iaurtul. Adaugi peste acest amestec usturoiul pisat si lingura de ulei. Amesteci totul incet si este gata.